Mijn Overheid

De belastingdienst gaat steeds minder post verzonden en steeds meer berichten plaatsen in uw digitale pagina bij Mijn Overheid.NL

Iedere ingezetene van Nederland met een sofinummer heeft een eigen gedeelte op de site www.mijnoverheid.nl

Om uw gedeelte op de site Mijn Overheid te kunnen bereiken moet u inloggen met uw persoonlijke DIGID code. (Dit is een door u zelf aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord op mijn.digid.nl)

Als u nog geen DIGID hebt dan kunt u deze aanvragen op www.digid.nl

Op www.digid.nl klikt u op het item DIGID Aanvragen, vervolgens tikt u uw sofinummer, geboortedatum, postcode en huisnummer in en dient u een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken.

De gebruikersnaam en wachtwoord dient u zorgvuldig  te bewaren

Binnen 5 dagen krijgt van DIGID een activatiecode.

U gaat wederom naar de site www.digid.nl en klikt op het item DIGID activeren

Na het inloggen met de door u aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord, voert u de via de post ontvangen activatiecode in en klikt op activeren.

Vanaf nu kunt u uw DIGID gebruiken.

Als u met uw digid inlogt op www.mijnoverheid.nl komt u de volgende hoofdstukken tegen:

  • Berichtenbox (hierin staan de door de overheid aan u verzonden berichten waaronder de post van de belastingdienst welke tot medio 2016 ook nog door uw brievenbus komen)
  • Basisregistratie personen (hieronder staan uw persoonsgegevens zoals geregistreerd in de basisadministratie van de gemeente)
  • Mijn toeslagen ( dit is de link naar uw persoonlijke toeslagen pagina alwaar u eveneens met DIGID kan inloggen om toeslagen te berekenen, aan te vragen en te wijzigen)
  • Mijn belastingdienst (dit is de link naar uw persoonlijke belastingpagina alwaar u aangiften kunt doen en aanslagen in kunt terugzien)
  • Geregistreerd inkomen ( hieronder vind u uw verzamelinkomen van de afgelopen jaren)
  • LBIO ( hieronder kunt u met DIGID inloggen op uw pagina bij het Landelijk Bureau Inning Ouderbijdrage voor zover dit van toepassing is)
  • SVB (hieronder kunt u met DIGID inloggen op uw persoonlijke pagina bij de SVB die zich bezighoud met het registreren en uitbetalen van o.a. kinderbijslag en AOW

Zoals u boven kunt lezen doet de overheid steeds meer digitaal en is de DIGID de enige manier om al deze zaken te benaderen.

Sommige mensen vinden het idee om te werken met een DIGID nog lastig, echter als u het eenmaal gedaan hebt blijkt het erg mee te vallen. Bovendien heeft u alle informatie over u zelf in één oogopslag bij de hand.